راهنمای نصب لوله پی وی سی

لوله‌های مورد استفاده در لوله‌کشی فاضلاب خانگی چند نوع هستند، اما در صنعت ساختمان به طور استاندارد از لوله پی وی سی برای فاضلاب و تهویه استفاده می‌شود. برش و نصب لوله پی وی سی آسان است و در مقایسه با انواع دیگر لوله‌ها قیمت پایین‌تری دارد. به همین دلیل مورد استقبال قرار گرفته است. در خانه‌های قدیمی لوله‌های اصلی فاضلاب و تهویه از جنس چدن بود که هم قیمت بالایی داشت و هم کار با آن بسیار سخت بود. به همین دلیل، نوسازی سیستم‌های لوله‌کشی قدیمی با لوله پی وی سی انجام می‌شود.

پی وی سی مخفف پلی‌وینیل کلراید است. پی وی سی نوعی پلاستیک مصنوعی است، دوام بالایی دارد و در برابر تنش مقاوم است. همچنین کارایی آن در لوله‌های آب سرد، خصوصاً به عنوان لوله فاضلاب ثابت شده است. به همین دلیل در اغلب سیستم‌های آبرسانی و آبیاری فضای باز نیز از این نوع لوله استفاده می‌شود. پی وی سی تحمل دمای بالا را ندارد. از این رو در سیستم‌های لوله‌کشی آب گرم خانه‌ها از آن استفاده نمی‌کنند.

نحوه اتصال لوله پی وی سی

در مقایسه با لوله‌های قدیمی، اتصال لوله پی وی سی آسان‌تر است. لوله پی وی سی را می‌توان با یک اره معمولی برید و با انواع اتصالات و سه‌راهی به همدیگر متصل کرد.

لوله و اتصالات با چسب مخصوص پی وی سی به هم متصل می‌شوند. این نوع چسب لایه رویی لوله و اتصال را آب می‌کند و سطح لوله و اتصال به هم جوش می‌خورند. اتصال جوش‌خورده در برابر هوا و آب نفوذناپذیر است.

۱. لوله پی وی سی را اندازه‌گیری کنید

هنگام اندازه‌گیری لوله پی وی سی میزان فرورفتن لوله در اتصال را نیز درنظر بگیرید. به این ترتیب می‌توانید لوله را به طور کامل وارد اتصال کنید که این خود باعث افزایش سطح اتصال می‌شود.

پس از اندازه‌گیری محل برش را با ماژیک دائمی علامت بزنید.

۲. لوله پی وی سی را ببرید.

لوله پی وی سی را می‌توان با هر نوع اره‌ای برید. اره‌هایی که بیشتر استفاده می‌شوند اره فارسی‌بر (گردبر)، اره افقی‌بر (همه‌کاره) و اره دستی هستند. دقت کنید که برش به صورت کاملاً مستقیم زده شود تا اتصال به بهترین شکل انجام شود. برای برش لوله پی وی سی از قیچی‌های مخصوص پی وی سی نیز می‌توانید استفاده کنید.

۳. محل برش را تمیز کنید.

بریدن لوله پی وی سی باعث برجای ماندن ذرات و تراشه‌هایی در محل برش می‌شود. این ذرات را با دقت جدا کنید تا لوله و اتصالات پی وی سی بدون هیچ مشکلی به هم جوش بخورند. تراشه‌های لوله‌ پی وی سی را می‌توان با دست یا با گوشه کاردک و یا تیغ موکت‌بری تمیز کرد.

۴. دیوار را با دریل سوراخ کنید.

اگر در جایی از دیوار امکان عبور لوله پی وی سی از بین فضای دو تیرک وجود ندارد، باید تیرک یا هر چیز دیگری را که در چهارچوب خانه به کار رفته است با دریل سوراخ کنید. برای اینکه بدانید چه نقاطی برای سوراخ‌کاری مناسب است، از قوانین محلی ساختمان استفاده کنید. قوانین ساختمان در هر شهری متفاوت است. از بریدن تیرک اکیداً خودداری کنید، زیرا این کار باعث ضعیف شدن آن می‌شود. به جای این کار با دریل وسط تیرک را سوراخ کنید.

لوله‌کش‌های حرفه‌ای اغلب با استفاده از ابزاری مخصوص به نام دریل ال و گردبر این سوراخ ها را ایجاد می‌کنند.

۵. لوله و اتصالات را روی هم آزمایش کنید.

پس از اعمال چسب زمان کمی برای اتصال لوله پی وی سی در اختیار خواهید داشت. پس بهتر است قبل از چسب زدن، لوله و اتصال را روی هم آزمایش کنید. پس از اینکه لوله را وارد اتصال کردید و آنها را در موقعیت صحیح قرار دادید، زاویه لوله و اتصال را با کشیدن خط روی لوله و اتصال علامت‌گذاری کنید. این خط به شما می‌گوید که لوله و اتصال باید با چه زاویه‌ای به هم متصل شوند. به این ترتیب می‌توانید هنگام اتصال لوله و قطعات، لوله را بچرخانید تا خط لوله و اتصال در یک راستا قرار بگیرند و لوله از موقعیت خود خارج نشود.

پس از آزمایش کردن لوله و اتصالات و کشیدن خط، آنها را از هم جدا کنید.

۶. سطح لوله پی وی سی را آماده کنید.

کار اتصال را با آماده کردن سطح لوله‌ها شروع می‌کنیم. پرایمر پی وی سی محصولی است که به طور مخصوص برای تمیز کردن و نرم‌کردن سطوح صاف پلاستیک طراحی شده است تا فرایند شیمیایی اتصال بهتر انجام شود.

با یک پارچه تمیز لوله و اتصال را پاک کنید. سپس پرایمر را با برس روی لوله و اتصال اعمال کنید تا هر گونه آلودگی و لک را از بین ببرد. تمام سطح مورد نظر برای اتصال را به همین شیوه آماده کنید.

بعد از تمیز کردن لوله پی وی سی و اتصالات آنها را یکی یکی به هم وصل کنید. با دقت لایه‌ای از چسب مخصوص پی وی سی روی سطح خارجی لوله و سطح داخلی اتصال بمالید.

۷. لوله و اتصال را به هم وصل کنید.

پس از اعمال چسب، لوله پی وی سی را با فشار وارد اتصال کنید تا انتهای لوله به کف توپی اتصال برسد. لوله را درجا بچرخانید تا چسب در همه جا پخش شود. اگر لوله و اتصال را با خط علامت‌گذاری کرده‌اید، خط لوله و اتصال را در یک راستا قرار دهید. اتصال را به مدت ۳۰ ثانیه ثابت نگه‌ دارید تا کاملاً سفت شود.

در صنعت ساختمان به طور استاندارد لوله‌ها را طوری به هم متصل می‌کنند که نوشته‌های روی لوله به سمت بالا باشد. این کار خواندن اطلاعات لوله را آسان می‌کند. به این ترتیب ناظر ساختمان می‌تواند سایز و جنس لوله را مشخص کند.

۸. لوله و اتصالات را تراز کنید.

با استفاده از تراز، اتصال را مستقیم کنید و لوله را در زاویه درست قرار دهید. طبق قوانین ساختمان، لوله‌های افقی فاضلاب باید در هر ۳۰ سانتی‌متر تقریباً ۵ میلی‌متر پایین بروند (هر متر حدود ۲ سانتیمتر). نباید تحت هیچ شرایطی آب در لوله فاضلاب باقی بماند. باقی‌ماندن آب در لوله باعث ایجاد مشکلاتی در تخلیه فاضلاب خواهد شد. پس باید خوب دقت کنیم که لوله شیب خود را به سمت لوله فاضلاب اصلی حفظ کند. می‌توانید با بست یا مهار، لوله پی وی سی را در زاویه مناسب نگه‌دارید.

بازگشت به بلاگ

دیدگاه‌ها

افزودن یک دیدگاه

لطفا 4 و 8 را با هم جمع نمایید.