خطرات چسب و پرایمر پیویسی
چسب و پرایمر پیویسی برای نرم کردن لوله و جوش دادن اتصالات استفاده میشود. قطعات لوله پلیوینیلکلراید با سرعت در فرایند «جوش با حلال» به هم متصل میشوند. برای اتصال لولهها ابتدا پرایمر و سپس چسب روی لوله اعمال میشود. چسب به سرعت خشک میشود و اتصالی محکم به وجود میآید. تماس چسب با پوست یا استنشاق آن ممکن است برای سلامتی شما خطرناک باشد.
استنشاق چسب پیویسی
پلیوینیلکلراید (پیویسی) بخار زیادی از خود متصاعد میکند که ممکن است تحریک چشم، سردرد، گیجی و مشکلات تنفسی را به همراه داشته باشد. پیویسی در هنگام گرمادهی، بخار هیدروکلریک اسید تولید میکند که برای انسان سمی است. قرار گرفتن در معرض این بخار برای مدت طولانی ممکن است به سیستم عصبی آسیب برساند و شما را به حالت خوابآلودگی و بیحسی مبتلا کند. پیشنهاد میکنیم دهان و بینی خود را با ماسک محافظ بپوشانید. اگر هنوز هم بخار لوله را استنشاق میکنید، وارد هوای آزاد شوید. اگر علائم سردرد و گیجی برطرف نشد، به دکتر مراجعه کنید.
ایمنی در برابر حریق
بخارات پیویسی به شدت قابل اشتعال است، پس احتمال انفجار یا شعلهورشدن آن بالا است. همچنین بخار پیویسی از هوا سنگینتر است و نزدیک به سطح زمین قرار میگیرد، پس اگر اتاق خوب تهویه نشود، تا چند روز این بخارها در هوا باقی میمانند. همچنین گاز پیویسی در سطح گستردهای پخش میشود و با یک جرقه، آتشسوزی بزرگی به راه خواهد افتاد. پس لازم است از محصولات پیویسی در اتاقهایی استفاده کنید که تهویه هوا در آنها به خوبی انجام میشود.
تماس چسب پیویسی با چشم
بخار پیویسی ممکن است باعث تحریک جزئی چشم و پلک شود. مشکلات احتمالی شامل سوزش، تیرکشیدن، آبریزش شدید و تورم پرده ملتحمه چشم است. هنگام کار با پیویسی برای محافظت از چشم از عینک محافظ استفاده کنید. درصورت تماس با چشم، چشمان خود را به مدت ۵ دقیقه با جریان مستقیم آب بشویید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
تماس چسب پیویسی با پوست
تماس با پوست ممکن است بثورات جلدی دردناک و خارش را به دنبال داشته باشد و در صورت تماس طولانی و مکرر احتمال دارد به درماتوز (نوعی بیماری پوستی صورت و گردن) مبتلا شوید. استفاده از دستکش قبل از تماس با محصولات پیویسی بسیار مفید خواهد بود. درصورت تماس، ناحیه آلوده را با آب و صابون بشویید.
خوردن پیویسی و چسب
بلعیدن ذرات پیویسی تهوع، استفراغ و اسهال را در پی دارد و حتی ممکن است به کبد و کلیهها آسیب بزند. برای پیشگیری، پس از کار با مواد پیویسی دستها و صورت خود را بشویید. در صورت بلعیده شدن ذرات پیویسی، دو لیوان آب بنوشید و به دکتر مراجعه کنید. تحت هیچ شرایطی اقدام به استفراغ عمدی نکنید، چون ترکیب مواد پیویسی با شیره معده گازی بسیار سمی ایجاد میکند.
دیدگاهها
افزودن یک دیدگاه